Műszaki és Számítástechnikai
Webáruház
Kategóriák

Vásárlói információk

Tudnivalók röviden!

 

 • Rendelés leadását csak weboldalon keresztül tudjuk elfogadni. (H-V 0-24)
   
 • A rendelt termékek beszerzési ideje 1 - 3 munkanap.
 • Sűrgős beszerzésre is van lehetőség, ez esetben kérjük, érdeklődjön emailben / Telefonon.
 • Személyes átvétel: Szeged, Szőregi út 42/a címen. (H-P  8-17)
 • Fizetési / átvételi / szállítási módok: 

 

A szállítási díjak: 

Az ár tartalmazza: Utánvét díj, csomagolás

Személyes átvétel:                      0 Ft

Szeged körtöltésen belül:      600 Ft

Szeged körtöltésen kívül:     1100 Ft

PostaPont utánvét:                2090 Ft

PostaPont Utalásos:              1500 FT

Vidéki szállítás (Uánvétes):   2490 Ft

Vidéki szállítás (Utalásos)     1700 Ft

        

 • Kérdés/Tanácsadás/Garancia:   Email címen (H-V 0-24)

 

Kapcsolattartó: Hegyközi Attila

Rendelés/ügyfélszolgálat: H-V

Elérhetőségek:

 

Hétfőtől-Péntekig

Cím: 6726 Szeged Szőregi út 42/a

Elsődleges: 0630/850-8959

Skype név: atipcszeged

 

Hétfőtől-Vasárnapig

Email : info@atipc.hu

 

 

 1. Általános szerződési feltételek
 2. Üzemeltetői adatok
 3. Rendelés, vásárlás
 4. Szállítási, fizetési feltételek
 5. Fizetési lehetőségek
 6. Szavatosság, jótállás
 7. Garanciális ügyintézés
 8. AtiPC Szervíz Garancia.
 9. Elállási jog
 10. Adatvédelmi nyilatkozat

 

 

Általános Szerződési Feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

 

A megrendelés nem minősül írásban kötött szerződésnek, iktatásra nem kerül, elektronikusan utólagosan visszakereshető,  magatartási kódexre nem utal. A szerződés nyelve magyar.

 

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban:  ÁSZF) a Hegyközi Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Hegyközi Autó Kft által üzemeltetett AtiPc webáruház által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban:  Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Webáruház és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

 

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a  www.atipc.hu Webáruház oldalain keresztül történik. Továbbá  jelen ÁSZF  hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

 

Az AtiPC  webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény(”Ektv.”) szabályozza azzal, hogy a jelen ÁSZF-kel mellőzésre kerülnek az Ektv. 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak.

 

Webáruházunk fenntartja a jogot, hogy az Általános  Szerződési Feltételeket részben vagy egészében módosíthatja, mely közzétételkor lép hatályba és mindaddig érvényes, ameddig a webáruház a szolgáltatást biztosítja. Az ÁSZF nem megfelelő tanulmányozásáért felelősséget nem tudunk vállalni, ha valami nem érthető, kérjük elérhetőségeinken jelezze!

 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014.(II.26) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

 

Az Ügyfél  megrendelésének rögzítésével elfogadja jelen általános szerződési feltételeket, továbbá adatkezelési elveit.

 

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platform: Link

Lap elejére ugrás.

 

Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Hegyközi Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 6724 Szeged Ipoly sor 11/b 7/19.

Adószám: 14036518-2-06

Cégjegyzék szám: 06-09-011564

Kibocsátó cégbíróság, okmányiroda: Szegedi Törvényszék Cégbírósága

Szerződés nyelve: Magyar

Kapcsolattartó neve: Hegyközi Attila

Elektronikus elérhetőség: info@atipc.hu

Telefonos elérhetőség:

 • Elsődleges   0630/850-8959
 • Másodlagos 0630/699-3199

 

Megvásárolható termékek köre:

 

Az AtiPC.hu webáruházban eladásra kínált termékek képezik a vállalkozó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt termékek tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen.

Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassák el, hogy pontosan azt a terméket rendelhessék, melyre szükségük van. Adott esetben kérjék az AtiPC.hu segítségét. Adott termékek használata veszélyeket rejthet magában, a termékleírások ebben a tekintetben is segítséget nyújtanak. A feltüntetett képek illusztrációk.

 

Termékkínálat: Hardware, software, egyéb műszaki cikkek, irodai termékek, telekommunkációs eszközök.

 

A megjelenített termékek kizárólag on-line rendelhetők meg. A megrendelt termékeket személyesen a telephelyünkön (6726 Szeged, Szőregi út 42/a.) tudja átvenni vagy kérés esetén azokat kiszállítjuk futárszolgálat által.

 

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely forintban értendő és tartalmazza a törvényben előírt áfát (27%), azonban nem tartalmazza a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Webáruház fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát  kedvezőtlenül  nem befolyásolja. Amennyiben technikai hiba miatt téves ár jelenik meg a termék mellett, az áru elküldése előtt egyeztetés végett telefonon vagy e-mailben megkeressük Önt. A megrendelést csak abban az esetben tekintjük érvényesnek, ha Önnel egyeztettünk és azt elfogadta.

 

Lap elejére ugrás.


1. Rendelés, vásárlás

 

Az AtiPC  webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF -ben meghatározott módon.  Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

 

Az AtiPC webáruház szolgáltatásait  bárki jogosult igénybe venni, amennyiben érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá a regisztrációval elismeri, hogy 18. évét betöltötte, cselekvőképes személy és valós adatok, elérhetőségek megadásával regisztrál. A nem valós adatokkal történő regisztrációt Webáruházunk előzetes értesítés nélkül törli, ilyen esetben a megrendelést nem köteles teljesíteni.

 

A megrendelések feladása elektronikus úton (regisztrációhoz kötött), a www.atipc.hu weboldalon keresztül a nap 24 órájában lehetséges. A rendszer a megrendelés beérkezését követően automatikus válaszlevelet küld, ezzel jelezve, hogy a megrendelést fogadta. Ha ez a visszaigazoló elektronikus levél valamilyen oknál fogva mégsem érkezik meg Önhöz, ettől függetlenül megrendelését fogadta a rendszerünk. A megrendelések feldolgozásakor során minden esetben, elsősorban  elektronikus levélen keresztül, vagy telefonon egyeztetés történik a vásárlóval.

Az áruházban feltüntetett árak érvényes fogyasztói árak. Amennyiben technikai hiba miatt téves ár jelenik meg a webáruházban, az áru elküldése előtt telefonon, illetve elektronikus levélben megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek.

 

Termékekből két típus létezik:

· Rendelhető:   A termék beszerezhető.

· Átmeneti készlethiány:  Jelenleg nem elérhető , amint rendelhető pozicióba kerül, úgy az ára is a valósat mutatja.

 

Figyelem!  A megrendelést követően kapott automatikus megrendelő nem minősül véglegesnek! Megrendelés után minden esetben felvesszük a kapcsolatot az ügyféllel (email), amivel véglegesítjük a rendelést.


A termék átvétel lehetséges formái:

- Személyes ávétel: H-P  8-17 óráig, Szeged Szőregi út 42/a szám alatt

- Futár általi kiszállítás

 

A rendelt termékek beszerzési ideje 1 - 3 munkanap.

 

Rendelés lemondásaEmailen keresztül jelezve.

 

Vásárlás menete

Webáruházunk termékkínálatában regisztráció nélkül, szabadon böngészhet, megtekintheti az árakat, készletinformációt, termékek adatait. A vásárlásra kiválasztott termékeket a terméklistákban a termék ára alatt található "kosár ikonnal", vagy a termék részletes adatlapján a termék ára alatt elhelyezett  "kosár ikonnal" gomb segítségével tudja megjelölni, kosárba rakni.

A kosár gyakorlatilag a kiválasztott termékek listája, hasonlóan a valódi bevásárló kosárhoz. A kosár aktuális tartalmát a weblap jobb oldali lécén folyamatosan ellenőrizni tudja. Amennyiben egy termékből több darabot szeretne vásárolni, akkor lehetősége van a kijelölt terméknél megadni annak darabszámát.

A kosár részletes tartalmának megtekintéséhez, valamint a vásárlás véglegesítéséhez és a rendelés feladásához kattintson a jobb oldalon található Rendelés feliratra. Ahhoz, hogy rendelését feladhassa, egy rövid regisztrációra van szükség. Amennyiben már regisztrált vásárlónk, elegendő bejelentkeznie a felhasználónevével és jelszavával.

Ha még nem regisztrált , szükséges egy rövid regisztráció a vásárlás folytatásához. A regisztráció folyamán első lépésként választania kell egy egyedi felhasználónevet, egy bejelentkezéshez használni kívánt jelszót, valamint egy valós e-mail címet. Felhívjuk figyelmét, hogy a felhasználónév nem tartalmazhat speciális karaktereket, szóközt és ékezetes karaktereket. Javasoljuk az angol ABC betűinek használatát a felhasználói név kiválasztásakor. Az adatok kitöltése után kattintson a "Regisztráció" gombra. Ez után a megadott e-mail címre  kap egy értesítést, hogy sikeresen megtörtént a regisztráció. Ezt a regisztrációs folyamatot csak egyszer kell elvégeznie, későbbi vásárlásaikor csak be kell jelentkeznie, és a rendszer minden előzőleg beállított adatára emlékezik.
A rendelés véglegesítéséhez a kosárban kattintson a "Megrendel" gombra. Mielőtt ezt megtenné,  beállíthatja a  szállítási címet.  Ha a számlázási cím más, mint amit megadott a regisztráció során, akkor ezt a változtatást megteheti a regisztrációjának módosításával, illetve ha csak "egyszeri" esetről van szó, akkor a Rendelés menüpontban a szállítási információknál található  Fontos információknál. Ez után e-mail-t kap vásárlási szándékának beérkezéséről.

Felhasználói adatainak későbbi módosításait ,bármikor megteheti az Adataim módosítása menüpontra kattintva.

 

A megrendelések feldolgozása:

 

A megrendelések feldolgozása munkanapokon hétfőtől vasárnapig 0-24 órában történik. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailen 24 órán belül visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 1-4 munkanapon belül. Egyes termékek megrendelése esetén a teljesítési határidő hosszabb lehet, ebben az esetben külön tájékoztatjuk a várható teljesítési határidőről. Amennyiben  a visszaigazolás   az ajánlat  elküldésétől számított 48 órán belül  Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

 

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 

Lap elejére ugrás.

 

2. Szállítási, fizetési feltételek :

 

A szállítási költség a vásárlót terheli. Kiszállítás során a bruttó 500 000 Ft összeget meg nem haladó csomagot tudjuk csak kézbesíteni.

Az ár maximum 10 kg és bruttó 200 000 Ft-ig érvényes. Ha ettől több, akkor jelzzük annak szállítási költségét.

Webáruházunk megrendeléseit  futárszolgálat teljesíti.

Kiszállítás csak Magyarország területén van!

 

A kiszállítási idő:

 1. Szeged körtöltésen belül:  beszerzési napon vagy 1 munkanap
 2. Szeged körtöltésen kívül: beszerzési napon vagy 1 munkanap
 3. PostaPont : 1-2 munkanap
 4. Vidéki kiszállítás : 1-2 munkanap

 

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük.

 

A szállítási díjak

 1. Szegedi körtöltésen belül: bruttó        600  Ft / rendelés
 2. Szeged körtöltésen kívül: bruttó          1100 Ft / rendelés
 3. PostaPont utánvét (Max 10kg, 200k):   2090 Ft / rendelés
 4. PostaPont utalásos                                1500 Ft / rendelés
 5. Vidéki utánvét (Max 10kg, 200k):          2490 Ft / rendelés 
 6. Vidéki kiszállítás (Utalásos)                  1700 Ft / rendelés

 

Az ár tartalmazza:

 1. Csomagolás
 2. Utánvétdíj 

 

Átvételkor kérjük ellenőrizze a csomag épségét és a csomagban szereplő tételek meglétét, utólagos reklamációra nincs lehetőség.

 

Szeged körtöltésen kívüli települések:

Petőfitelep 1100Ft
Újpetőfitelep 1100Ft
Tápé 1100Ft
Baktó 1100Ft
Béketelep 1100Ft
Iparváros 1100Ft
Szőreg 1100Ft
Hattyastelep 1100Ft
Kecskéstelep 1100Ft
Gyálarét 1100Ft
Mihálytelek 1100Ft
Deszk 1100Ft
Algyő 1100Ft
Dorozsma 1100Ft

 

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan:

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

 

Cégünk az alábbi futárszolgálattal áll kapcsolatban:  MPL

 

Lap elejére ugrás.

 

3. Fizetési lehetőségek

 

 1. Személyes vásárlás esetén készpénzes.
 2. Vidéki kézbesítés esetén a fizetés készpénzben, az áru átvételekor.
 3. Átutalásos fizetés.
 4. Bankkártyás fizetés.

Utalási adatok:

Hegyközi Autó KFT
57400011-10106114
 
 
Lap elejére ugrás.
 


4. Szavatosság, jótállás


Minden vásárláskor jótállási jegyet állítunk ki, a garancia ennek bemutatása esetén érvényesíthető. A garancialapon szereplő tételekre az ott meghatározott időtartamra vállalunk garanciát, mely rendeltetésszerű használat esetén érvényesíthető.  Lehetőleg őrizze meg a termék eredeti dobozát, leírását és kiegészítőit. Amennyiben a termék külső garancialevéllel került értékesítésre (monitor, nyomtató, stb.), akkor a termék a garancia lapon kizárólag tájékoztató jelleggel szerepel. Ez esetben, a terméket garanciális ügyintézésre nem tudjuk átvenni, arra a külső garancialevélen megjelölt szerviz jogosult. A termékek mellé a gyártó/beszállító által biztosított termékinformációs anyagot mellékeljük.

A termékek garanciális ügyintézése Ügyfélszolgálatunkon  történik (kivéve a gyári garancialevéllel rendelkező termék ,mely esetében a gyártó által feltüntetett szakszerviz végzi),oda-visszaszállításának költsége az eladót terheli. Utánvéttel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni, azt minden esetben visszaküldjük a feladó részére. Csak a saját garanciafutárt fogadjuk el.

 

A 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján a cégünk által forgalmazott: "Garanciás termékeknél"

 1. Bruttó 10 000Ft vételár feletti termékeknél a jótállás 12 hónap.
 2. Bruttó 10 000Ft vételár alatti termékeknél a jótállás 6 hónap

Ettől bizonyos esetekben eltérhetünk, de ezt minden esetben külön feltüntetjük, illetve AtiPC Szervíz Garanciát vállalunk rá.

PL: A termék bruttó 10 000 Ft feletti , illetve 3 év garanciával rendelkezik: 1 év jótállás + 2 év AtiPC Szervíz Garancia

 

 • Javítás esetén a garancia a javítási idővel meghosszabodik.
 • Csere esetén a garancia újraindul.
 • Ha nem lehet javítani se cserélni, akkor a vételár jár vissza.

 

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.

 

Az általunk biztosított jótállás a  Fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti,nem korlátozza

 

A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormány-rendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései valamint a szavatossági és jótállási igények intézése a 49/2003(VII.30) GKM rendeletei az irányadók

 

A Vásárló  kérheti a  hibás termék cseréjét ,ha az a vásárlástól számított  3 munkanapon belül  a rendeltetésszerű használatot akadályozó módon meghibásodott. Kérheti  elsősorban annak azonos típusú új termékre való cseréjét, vagy a termék díjmentes javítását,árleszállítást vagy .árkülönbözettel kérheti más típusú termékre való  cseréjét. Másodsorban ha a cserére nincs lehetőség, úgy a vásárlási szerződéstől elállhat és a vételárat kérheti vissza .Kis hiba miatt elállásra nincs lehetőség.A csere iránti igényt a vásárlás helyén lehet érvényesíteni.Kereskedő a meghibásodás tényét a szerviz bevonásával ellenőrizheti, (Kivételt képez, ha a termékbe épített biztonsági elemek hibája (pl. elektromos biztosíték) okozta a meg-hibásodást) 

 

Lap elejére ugrás.

 

4.1 Garanciális ügyintézés:

 

Bejelentés: Emailen keresztül jelezve, irásban vagy szóban.

 

Ügyintézés ideje: A jótállás keretén belűl törekszünk a 15 napra!

 

Ha a termék gyártói garanciás:

 1. Külön jelezve van a garanciapapiron.
 2. Adott gyártói jótálláson feltüntetett szervíz foglalkozik a termékkel,ezek általában Háztól-Házig garanciásak önmagukban is.(pl: Logitech,Asus, HP, Dell, Benq stb)


Minden esetben a termék be lesz vizsgálva! (Külső szervíz végzi)


Feltételes a termék, ha

 1. fizikailag sérült, törött vagy égett
 2. LGA775-ös foglalatú alaplapoknál elhajlott processzorláb, vagy hiányzik a fedél

A feltétesen átvett termékeknél az ügyintézés 3-6 hónapig is húzódhat és a csere ebben az esetben sem biztos.

    
  3 munkanapos cseregaranciára vonatkozó szabályzat!

 1. Átvételt követő naptól számított 3 munkanapon belül kell jelenteni,és a terméket haladéktalanul visszaszolgáltatni.
 2. Minden esetben pontos hibaleírás
 3. Lehetőleg eredeti csomagolás és a termék minden tartozéka hiánytalanul
 4. A 3 munkanapos cseregarancia nem feltétlenül a termék azonnali cseréjét jelenti, hanem a termék javítás nélküli cseréjét!Pixelhiba, pixelgarancia


Egy teljes pixel (főpixel) három alpixelből: vörös, zöld és kék pixelből áll. Az alpixelek kombinációja biztosítja a teljes színtartományt, ami a képernyőn mint 1 főképpont kerül kijelzésre.
A pixelhibák meghatározására a gyártók az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt veszik alapul. A szabvány négy különböző hibát definiál:
1. Típus: Maximális fényerő beállításról minimális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 75%-osnál nagyobb (a képernyő világos marad).
2. Típus: Minimális fényerő beállításról maximális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 25%-osnál kisebb (a képernyő sötét marad).
3. Típus: Az első két típuson kívüli egyéb hibák. Leggyakrabban előforduló hiba, hogy a színtartományhoz tartozó cellák vezérlését végző tranzisztor meghibásodik és az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít (beragadt alpixel).
4. Típus: Csoporthiba, mely során kettő vagy több hibás pixel található meg egy 5X5 képpontos területen. Csoporthiba szabály: nem megengedett kettőnél több világos vagy kettőnél több sötét, illetve 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixelhiba egy 5X5 pixeles területen.
Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Ezek alapján egy 1028x768 felbontású (786.432 pixeles) kijelzőn a megengedett hibás pixelek száma:
1. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
2. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
3. típus: 5 X 786.432 / 1.000.000 = 3,93 pixel
Tehát a szabvány egy 1028x768 felbontású kijelzőn 1 világos, 1 sötét, illetve 3 színes hibás pixelt engedélyez.
Monitorvásárlás esetén az LG 3 napos cseregaranciát biztosít termékeire, az ACER és ASUS készülékekre külön garancia vásárolható.
Gyártók által meghatározott pixelhiba kritériumok
LG
Az LG monitoroknál az 1 főpixel-hiba nem megengedett, ilyen esetben a készülék cserére jogosult. Egy teljes pixel hibája 0,2 mm nagyságú hibás képpontot hoz létre a képernyőn.
Az alábbi táblázat a forgalomba hozott LG monitorokhoz tartozó megengedett alpixel-hibák számát mutatja be
Képernyőméret,Alpixelek száma,Megengedett hibás alpixelszám
15",2.359.296,2
17",3.932.160,4
18,1",3.932.160,4
19",3.932.160,4
20,1",6.144.000 6
23" és felette,6.912.000,7

Samsung
15" TFT-LCD monitorok
Engedélyezett határérték világos pixelpontok esetén:
Zöld pixelpontok,1 vagy kevesebb pixelhiba
Kék és vörös pixelpontok,3 vagy kevesebb pixelhiba
Engedélyezett határérték sötét pixelpontok esetén:
Különválasztott pixelpontok, 7 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (2 képpont esetén),2 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (3 képpont esetén),1 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (több mint 4 képpont esetén), nem megengedett
Engedélyezett távolság a hibás pixelpontok között:
Világos-világos között,15 mm vagy nagyobb távolság
Sötét-sötét között,5 mm vagy nagyobb távolság
Világos-sötét között,nem megengedett
Hibás pixelpontok maximális mennyisége: 7
17" TFT-LCD monitorok
Engedélyezett határérték világos pixelpontok esetén:
Zöld pixelpontok,4 vagy kevesebb pixelhiba
Kék és vörös pixelpontok,7 vagy kevesebb pixelhiba
Engedélyezett határérték sötét pixelpontok esetén:
Különválasztott pixelpontok,10 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (2 képpont esetén),3 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (3 képpont esetén),1 vagy kevesebb pixelhiba
Határos pixelpontok (több mint 4 képpont esetén),nem megengedett
Engedélyezett távolság a hibás pixelpontok között:
Világos-világos között,15 mm vagy nagyobb távolság
Sötét-sötét között,5 mm vagy nagyobb távolság
Világos-sötét között,nem megengedett
Hibás pixelpontok maximális mennyisége: 10.
Prestigio
A PRESTIGIO készülékeknél az 1 főpixel-hiba nem megengedett.
A hibás alpixelek száma nem érheti el a teljes tartomány 0,0003%-át.
15" monitorok esetén maximum 6 hibás alpixel megengedett.
- 2 világos pixelhiba megengedett, azonban 2 világos és 1 kék hibás pixel nem.
- 3 zöld, 2 vörös és 1 kék hibás pixel fekete háttéren megengedett.
- 1 sötét és 4 zöld hibás pixel fehér háttéren nem megengedett.
17" monitorok esetén (P170, P171, P173, P174, ...) maximum 11 hibás alpixel megengedett.
- 3 világos és 2 sötét hibás pixel megengedett, abban az esetben, ha nem adódik hozzá bármilyen más hibás pixel.
17" LCD